Recepty

Snadné fazolové burgery s avokádovým krémem!

By  | 

Tyhle fazolové burgery s avokádovým krémem jsou prostě výborné. Určitě lepší, než přesmažené hovězí maso, u kterého nevíme ani, odkud pochází. Tenhle recept je opravdu jednoduchý a rychlý a především – chutný!

Photo Credit: howsweeteats.com

Photo Credit: howsweeteats.com

Recept na 6 burgerů

Ingredience na burger:

  • 400g černých fazolí
  • 400g bílých fazolí
  • 1 vejce
  • 100g strouhanky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce čerstvých lístků koriandru, nasekané
  • 4 stroužky česneku, mleté ​​nebo lisované
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky cibule v prášku (popřípadě nadrcená a rozemletá cibule)
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 6 celozrných burgerových housek

Ingredience na avokádový krém:

  • 2/3 šálku kysané smetany
  • 1 avokádo, nasekané
  • 10 středních lísků bazalky, nasekané
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka pepře

Postup:

Ve velké míse rozmačkáme fazole na kaši. Přidáme lístky koriandru, česnek, papriku, cibuli, sůl, pepř a mícháme. Do menší misky vedle rozbijeme vajíčko a přidáme lžíci olivového oleje a strouhanku a mícháme. Tuto směs pak přidáme do velké mísy s fazolemi a ostatním a důkladně promícháme, klidně i rukama, když to bude potřeba. Nakonec z tohoto „těstíčka“ uděláme 6 stejných placiček – to bude náš burgerový základ.

Teď si připravíme krém. Vezmeme mixér a dáme do něj avokádo a bazalku. Až to bude pořádně rozmixované, přidáme zakysanou smetanu a znovu mixujeme. Na konci dochutíme solí a pepřem.

No a jdeme na poslední fázi! Rozpálíme si pánev, ne moc, ale ani ne málo :)  Přidáme olivový olej, množství dle potřeby. Vezmeme naše skvělé placičky a dáme je na pánev. Smažíme je do zlatova, asi tak 5 minut.

Připravíme si burgerové housky. Vezmeme si osmažené placičky a vložíme je do housek. Nakonec vezmeme náš avokádový krém a dáme jej na placičku a nahoru druhou část housky. Voala, máme skvělé burgery!

Photo Credit: howsweeteats.com

Photo Credit: howsweeteats.com

 
125x125.jpg


 

Source: howsweeteats.com

Podpořte tento článek, uděláte autorovi radost :)