Domácí vývar se zeleninkou a vepřovým masem

Na domácí vývar s vepřovým  masem budeme potřebovat tyto ingredience:

  • vepřové kosti
  • 3 mrkve10805140_10202822866960362_821973052_n
  • 3 cibule
  • petržel
  • pórek (stačí kousek)
  • celer
  • 2 stroužky česneku
  • bujón
  • 6 kuliček celého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • sůl
  •  římský kmín
  • petrželovou nať

 

Doba přípravy: cca 3 hodiny

 

                   10733470_10202822837639629_50266533_n                                                                           10751626_10202822837999638_108044220_n

Nejprve si nakrájíme cibulku na drobné kostičky. Do velkého hrnce dáme vepřové kosti společně s  cibulkou, česnekem , novým koření a pepřem. Zalijeme studenou vodou a necháme vařit zhruba 2 hodiny.

                              10744623_10202822917801633_1838915200_n                                                                               10744564_10202822837039614_231662161_n (1)

Mezi tím si nakrájíme zeleninu na drobné kousky. Občas zkontrolujeme vývar jestli se nedělá pěna, pokud ano vyndáme jí pomocí naběračky nebo lžíce.

10751890_10202822836799608_1813034260_n

Po zhruba 2 hodinách vyndáme z vývaru vepřové kosti a vodu přecedíme přes plátno aby byl vývar víc čirý. Maso obereme a vrátíme zpět do hrnce společně s nakrájenou zeleninou. Okořeníme dle chutí, přidáme bujón ( není nutný)  a vaříme zhruba další hodinu dokud nám zelenina nezměkne.

Na posledních pár minut vložíme petrželovou nať a servírujeme. Dobrou chuť 🙂

10745015_10202822982963262_2136653677_n

Tip : Pokud chcete vývár krásně čirý, vyšlehejte bílky a přidejte je do vychlazeneho vývaru. Trošičku promíchejte, ale NEMÍCHEJTE. Bílky na sebe nabalí tuk a váš vývar bude mít čirou barvu.

Tip 2 : Jestliže chcete do vývaru přidat nudle nebo těstoviny uvařte je zvlášt! Jinak se vývar zakalí a budete mít z něho „kaši“.