Jednoduchá a chutná veganská krémová dýňová polévka s praženými mandlemi a čerstvým rozmarýnem. Příprava je snadná a rychlá.
Častová náročnost: 30 minut
Porce: 3
Typ: Oběd
Ingredience:
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ cibule, nakrájená
- ½ dýně, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 4 stroužky česneku, rozmačkaný
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nakrájený
- 4-5 šálků zeleninového vývaru
- ½-1 šálek kokosového mléka
- zeleninový bujon
Postup:
Rozehřejte olej v hrnci na mírném ohni. Přidejte cibuli a vařte po dobu několika minut, dokud cibule nebude tak akorát. Přidejte dýni a česnek a vařte ještě pár minut.
Přidejte rozmarýn a zeleninový vývar (nebo také zeleninový bujon). Přiveďte polévku k varu, po té snižte plamen na nízký a nechte polévku podusit, dokud nebude dýně měkká a provařená. Přidejte sůl dle chuti.
Polévku, která bude hustá jako pyré, po částech postupně dávejte do mixéru a rozmixujte na jemno a přelejte vždy zpět do hrnce.
Až budete mít vše rozmixováno, přidejte do polévky kokosové mléko a poduste další minutu nebo dvě.
Thanks to avocadopesto.com – Vicky