Jak vybrat správné boty na sport


Pokud jste se rozhodli udělat něco sami se sebou a pro svoje zdraví, je to krok, který mnoho lidí samo nezvládne, takže vám patří můj obrovský obdiv. Jedna z nejdůležitějších věcí, které jsou pro sportování a pohyb důležité, jsou dobré boty. Jak je sehnat?

Jaké boty se na sport nehodí
Určitě nevybírejte boty na podpatku a tak podobně. Tyto boty se na sport vůbec nehodí, protože jednak by se vám v podpatcích velmi špatně běhalo a taky by se mohlo lehce stát, že byste si při běhu mohli ublížit – zakopnout a spadnout.
Jak postupovat před koupí
Určitě je dobré výběr bot před tím, než je koupíte, s někým konzultovat. Nejlépe s ortopedem, který má v tomto oboru dostatečné zkušenosti na to, aby vám dobře poradil.
Kde boty kupovat
Nejlepší je zavítat do obchodů, které jsou sportovní a vybírat kvalitnější boty, které sice stojí možná více, ale zato jsou kvalitní a vydrží vám na dlouhou dobu.
Co rozhoduje o výběru boty
a) Materiál boty – bota by měla být hlavně pevná. To znamená, že byste se v ní měli cítit pohodlně, zároveň ale tak, abyste měli zpevněnou nohu.
b) Velikost bot – tu máme každý individuální a jinou. Kupte si boty svojí velikosti. Rozhodně nekupujte například o číslo menší, to je ta největší hloupost, jakou byste mohli udělat.
c) Prostor pro patu – boty by neměly tlačit na Achillovu šlachu a zároveň by měly být schopné tlumit nárazy.

Tip pro vás:
Pokud si nejste jistí, běžte do více obchodů a porozhlížejte se, porovnejte, které z nich jsou nejlepší a až pak nějaké boty kupte.

Summer Mesh Running Shoes for Men Sneakers 2020 Man Sport Shoes Women Sports  Shoes for Men Trainers Male Black White Boty E 383|Running Shoes| -  AliExpress