Příprava : 50 minut
Na jahodový cheesecake budeme potřebovat tyto ingredience:
125g másla
500g riccoty, mascarpone nebo tvarohu
250g sušenek ( vašich oblíbených )
hrnek (250ml ) cukru
2 vejce
vanilkový cukr
citronová kůra nebo štáva
Nejprve rozdrtíme sušenky. Můžeme použít mixer a nebo postačí palička na maso 😀 Sušenky smíchamé se změklým máslem ( nejjednoduší je dát máslo na pár sekund do mikrovlnky). Důkladně promícháme. Poté nám vznikne směs ala korpus. Směs vložíme do dortové formy , nejlépe s pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby na 180s stupňů. Pečeme 8 minut.
Dalším krokem je smíchaní zbylých ingrediencí. Ve větší míse smícháme mascarpone ( nebo surovinu Vámi zvolenou ) se zakysanou smetanou, cukrem, 2 vejci a citronovou kůrou. Nejlépe vyšleháme mixérem do hutnější tekuté podoby.
Po 8 minutách vyndáme náš sušenkový korpus a nalijeme na něj zbývající směs. Pečeme při 150 stupních asi 30-50 minut dozlatova.
Nakonec necháme cheesecake vychladnout, ozdobíme jahodami (můžeme použít i jiné ovoce) dle fantazie a dáme do ledničky.
Nejlepší je cheesecake konzumovat další den, kdy je správně vychlazen.
Dobrou chuť