Proč je těžké začít se po delší době hýbat?


Jsou v životě různé situace. Vyskytnou se i takové, že jsme kdysi cvičili pravidelně, potom jsme to ale vzdali zbytečně a příliš brzo (například z nedostatku motivace, problémů,
nebo kvůli nechuti dále cvičit a pohybovat se).
Chtěli bychom se ale ke cvičení po hodně dlouhé době znovu vrátit. Z jakého důvodu je to až tak těžké?
Za tu dobu, co jste necvičili, vám totiž hodně ochablo a zesláblo svalstvo. To je první velký zádrhel. Další může být strach z toho, že zase nevydržíme cvičit tak, jak bychom chtěli. A abychom mohli začít znovu cvičit, potřebujeme k tomu opravdu hrozně velkou dávku motivace a velkou vytrvalost po předchozím nezdaru, kdy jsme házeli flintu do žita, vzdávali cvičení předem a také rozpohybovat znovu naše svaly, které jsou aktuálně zesláblé z nedostatku cvičení.
Jak znovu rozpohybovat naše ochablé svalstvo?
Je potřeba začít zlehka, nepřehánět to na začátku se cvičením neklást si hned cíle, které by naše svalstvo přetěžovaly a které bychom ze začátku nemuseli zvládnout – vyhnete se tak zklamání. Cvičit bychom měli po menších časových intervalech a před každým cvičením se protáhnout dostatečně tak, abychom tělo připravili na pohybovou aktivitu, kterou se chystáme vykonávat.
Vlastně je to jen na nás a v naší hlavě. Jestli to znovu vzdáme jako předtím a nebo zatneme zuby a řekneme si, že tentokrát už to stoprocentně vyjde. Ale pokud máte dostatečně silnou motivaci a pevnou vůli, věřím, že se vám znovu podaří cvičit a tentokrát už nebudete házet flintu do žita. Přeji hodně nervů a úspěchů k vašim začátkům opětovného cvičení a držím vám palce!

15 choses que je suis (trop) contente de faire depuis que je ne suis plus  enceinte - Drôles de mums