Cvičení jako antistresový koníček

Ať už jste se cvičením začali z jakéhokoliv důvodu, je skvělé, že jste udělali první krok. Napadlo ale někoho z vás, že cvičení může být skvělým pomocníkem při zbavování se stresu?
Všichni to známe. Máme stres. Ať už to je z práce, nebo stres v rodině (hádky a podobně). Jediné, po čem na chvíli toužíme, je vypnout a zaměstnat svoje tělo a mysl. A v tom nám právě cvičení může hodně pomoct.
Tím, že budeme cvičit, se začneme soustředit na určitou pohybovou aktivitu – tudíž náš mozek nemá prostor na to, aby přemýšlel o problémech a přijímal náš stres. V tuto chvíli se totiž soustředíme jen na sebe a na relax a odpočinek.
Po cvičení se dostaví příjemný pocit úlevy a štěstí – můžou za to hormony štěstí – známé pod jmény endorfin a serotonin. Navozují pocit štěstí, takže po cvičení se budete cítit hned lépe.
Co jiného pozitivního nám cvičení a pohyb může přinést?
1) Zlepšuje psychický stav
Jak už jsem zmínila, náš psychický stav cvičení podstatně vylepšuje. Proto se cvičení rozhodně vyplatí!
2) Posiluje srdce
Posiluje naše srdce a chrání nás před kardiovaskulárními onemocněními.
3) Snižuje množství tělesného tuku
Tím, že cvičíme, se nám snižuje množství tělesného tuku a tudíž i hubneme.
4) Imunita
Mnoho lidí o tom neví, ale pokud budeme pravidelně cvičit, můžeme tak posílit naši imunitu a budeme nemocní jen zřídkakdy.
5) Prevence nádorových onemocnění
Při cvičení se snižuje riziko, že bychom měli nádorové onemocnění o několik procent, což je jedna z největších výhod cvičení.

Pozitiva