Cvičení – náš lék

Nejčastěji začínají lidé s pohybem proto, že jednoduše chtějí zhubnout. I tak se najde velké množství lidí, kterým se i přesto, že cvičí, nedaří zhubnout. Čím to je a co může být v tomto případě na vině?

Proč stále nehubnu i při dostatečném pohybu?

Na vině může být hned několik faktorů. Jedním z nich je třeba nesprávný jídelníček – nestačí totiž jen se pohybovat, ale i změnit svůj jídelníček, vyřadit sladkosti, chipsy a mastná jídla (fastfoody, McDonald atd). Jen samotný pohyb vám většinou nepomůže – základem správného a zdravého hubnutí je správný jídelníček + přiměřené množství pohybu.

Jaké pohybové aktivity mám zvolit?

Otázka je jasná, odpověď je poměrně velmi jednoduchá. Zvolte si takové pohybové aktivity, které vám budou vyhovovat. Nezáleží na tom, jestli to bude běh, tanec, basketbal, volejbal, nebo tenis – je důležité, že máte chuť se sebou něco dělat a něco na sobě změnit. Výběr pohybové aktivity je čistě na vašem uvážení. 

Pozor na přepínání se

Je opravdu skvělé, že jste začali dělat něco pro sebe a svoje zdraví a začali se hýbat. Musíte ale brát v potaz i svůj zdravotní stav a naše pohybové schopnosti. V žádném případě není vůbec dobré se přepínat – to by mohlo přinést podstatně více škody, než užitku. Snažte se proto cvičit pravidelně, ale zároveň se nepřepínat – až vaše tělo bude po čase připraveno na větší zátěž, můžete ji zkusit, ale opatrně a všeho s mírou.

Online Fitness