Pamatujete si, kdy jste naposledy sbírali šišky? Jako malí jste chtěli určitě nějakou ochutnat, ale to vás rodiče určitě rychle zadrželi, že šišky se nejí. Omyl, šišky se jedí a jsou přímo výtečné! Tedy, alespoň ty naše čokoládové. Nejenom, že skvěle chutnají, ale i nádherně vypadají.
Budeme potřebovat:
3 šálky tmavých cornfleků nebo různých cereálií
6 ks tyčinek
1/2 šálků arašídového másla
1/4 šálků Nutelly
3 lžíce měkkého másla
1 šálek moučkového cukru
POSTUP:
Smícháme arašídové máslo s nutelou, máslem pokojové teploty a práškovým cukrem
Na tyčinku si navrstvíme těsto do tvaru kužele.
Cornfleky nebo různé cereálie si začneme vrstvit od spodní části naneseného těsta jak můžeme vidět na obrázku níže.
Když jsme se dostali až k vrcholu, můžeme nožem přeříznout cereálie a umístit je až zcela k tyčince.
Trčící tyčinku odřízneme nebo odstraníme za pomoci nůžek, či nože
Takto připravené šišky posypeme moučkovým cukrem přes sítko. Pokládáme je na podnos a dozdobíme různými zvířátky, které dodají vánoční efekt.
Zdroj: handmadecharlotte