Jahodový CHEESECAKE

Příprava : 50 minut

 IMG_2027

Na jahodový cheesecake budeme potřebovat tyto ingredience:

125g másla

500g riccoty, mascarpone nebo tvarohu

250g sušenek ( vašich oblíbených )

hrnek (250ml )  cukru

2 vejce

vanilkový cukr

citronová kůra nebo štáva

Nejprve rozdrtíme sušenky. Můžeme použít mixer a nebo postačí palička na maso 😀 Sušenky smíchamé se změklým máslem ( nejjednoduší je dát máslo na pár sekund do mikrovlnky). Důkladně promícháme. Poté nám vznikne směs ala korpus. Směs vložíme do dortové formy , nejlépe s pečícím papírem.  Vložíme do předehřáté trouby na 180s stupňů. Pečeme 8 minut.

Dalším krokem je smíchaní zbylých ingrediencí. Ve větší míse smícháme  mascarpone ( nebo surovinu Vámi zvolenou ) se zakysanou smetanou, cukrem, 2 vejci a citronovou kůrou. Nejlépe  vyšleháme mixérem do hutnější tekuté podoby.

Po 8 minutách vyndáme náš sušenkový korpus a nalijeme na něj zbývající směs. Pečeme při 150 stupních asi 30-50 minut dozlatova.

Nakonec necháme cheesecake vychladnout, ozdobíme jahodami  (můžeme použít i jiné ovoce) dle fantazie a dáme do ledničky.

Nejlepší je cheesecake konzumovat další den, kdy je správně vychlazen.

Dobrou chuť